Pαyudära Pecah? Bintang Pörnσ, Miα Khαlifa Kongsi Detik-detik Cemas

Kenapa Susah Betul Nak Buat Untung Dari Forex Trading? – PULLBACK FOREX TRADING Persoalan yang selalu bermain difikiran setiap kali berdepan dengan loss yang berderet-deret panjangnya -Betul ke boleh buat duit dari forex ni? atau mereka yang kononnya buat untung tu sebenarnya buat untung dari kelas dan jual buku forex?? Tapi sekiranya tiada seorang pun yang jana untung betul-betul dari forex ni jadi apa sebenarnya forex ni?? adakah ia perlu dalam bentuk skim pelaburan cepat kaya agar dikalangan kita dapat menjana wang secara ponzi? atau buat untung adalah dengan menjual edukasi forex sahaja sebab tak perlu trading lagi.? Semakin kita fikir jalan singkatnya semakin negatif pula pemikiran dibuatnya. Yela, dah masuk macam-macam kelas serta belajar bermacam-macam teknik tapi masih juga ruginya. Teringat pula waktu ambil kelas atau beli buku tu kosnya agak mahal. Mungkin mereka yang menjual tu lebih untung(menjual edukasi) daripada trading kan? Mungkin ya mungkin juga tidak. Jadi apa sebenarnya kunci utama menjana wang ini? Sebenarnya satu sahaja kunci utama kepada permasalahan ini. Iaitu kesanggupan rugi anda. Berikut saya terangkan kenapa. KESANGGUPAN RUGI Jika anda trading pada modal atau wang yang anda tidak sanggup untuk kerugian, ia akan menganggu sepanjang proses trading anda itu. Disebabkan dari itu anda akan kurang keyakinan untuk memasuki pasaran dan anda juga akan teragak-agak untuk membuat trade. Akibatnya, entry trade anda sering terlewat kerana takut jika entry awal anda akan salah, maka anda akan membuat entry apabila sesuatu price itu sudah bergerak sedikit jauh dari yang sepatutnya. Secara tidak langsung, risk anda meningkat dan apabila trade tersebut kerugian, maka besarlah kerugian anda itu. Ketidak-sanggupan untuk kerugian juga boleh menyebabkan anda sering salah dalam membuat keputusan. Antara keputusan yang salah itu adalah bila nak entry, bila nak cutloss, bila perlu hold loss position bila pula perlu take profit. PENYELESAIAN Letakkanlah modal yang anda hanya sanggup untuk kerugian. Bermula dari situ anda sudahpun menyingkirkan diri anda dari kelompok trader yang ‘bermasalah’ dan anda boleh pergi terus kepada teknik dan trading plan anda. Kesan dari tindakan ini adalah anda lebih berkeyakinan dalam trading dan anda bersedia menerima sebarang kemungkinan dalam trade terutamanya kerugian. Jika anda cuma sanggup untuk kerugian 100$, ini bermakna anda akan lebih mudah menggandakan wang tersebut kerana anda tidak akan takut-takut lagi untuk mengambil apa-apa entry yang diyakini memenuhi syarat untuk menjana wang. Setiap teknik dicipta untuk keuntungan, sudah tentulah anda akan menjana wang, bukan? Apabila anda sudah mula menjana wang, satu perkara lagi yang tinggal anda perlu lakukan untuk sempurnakan trading anda itu. Ia tak lain dan tak bukan, withdrawal. Yelah, dah untung tak withdraw pelik pula. Apabila anda sudah menguasai emosi anda(dan bukan lagi dikuasai emosi itu), anda kini sudah boleh menggandakan lagi potensi trade anda dengan cara trading full margin. FULL MARGIN Trading full margin boleh membantu anda meningkatkan keuntungan anda dalam masa yang singkat. Ia tidak boleh dicapai jika anda tidak menguasai emosi dan mindset anda. Dua perkara ini berkait-terus dengan kesanggupan rugi anda dan seterusnya memberi kesan kepada mental emosi anda. Gambar di atas adalah akaun yang di-trade full margin selepas proses pengeluaran modal dan keuntungan dibuat. Trading cara ini boleh membantu kita trade tanpa stress malah dalam masa yang sama membuat keuntungan walaupun kerugian teruk. Ingat 4 perkara ini; Trade modal yang sanggup untuk rugi sahaja Buat rutin withdrawal jika sudah membuat keuntungan. Trade full margin untuk menggandakan wang anda lebih pantas Ulang proses di atas Akhir kata.. Mungkin ada yang tidak bersetuju dengan trading full margin itu tetapi itu terpulang kepada masing-masing. Jika anda mahu play safe, pastikan setiap profitable trade itu anda membuat breakeven, stay away bila waktu pasaran slow seperti isnin dan jumaat, dan pastikan target profit melebihi nilai risk stoploss anda.



forex trading forex investing forex dealing forex trading course global forex forex demo forex practice how to forex trade how to invest in forex what is spread in forex forex demo account forex trading platforms Online Stock Trading forex trading software Forex Trading Platform metatrader 5 binary options trading CFD Trading

loading...